Nieuwe Windows heet Windows 10

Windows-verantwoordelijke bij Microsoft Terry Myerson maakte vanavond een einde aan alle speculaties: De nieuwe versie van Windows blijft een versienummer houden maar slaat een nummer over: Het besturingssysteem dat werd ontwikkeld onder de codenaam Threshold krijgt de officiële naam Windows 10.

Het nieuwe besturingssysteem moet op alle moderne Windows-gebaseerde apparatuur gaan werken, van smartphones tot desktops. Een groot voordeel voor ontwikkelaars die slechts een app hoeven te ontwerpen voor alle hardware-platformen. De apps zijn te koop in een enkele online-winkel, dat is weer overzichtelijk voor zowel eindgebruikers als ontwikkelaars. In de komende fase van de ontwikkeling van Windows 10 wil Microsoft het bedrijfsleven – dat immers zijn grootste klant is – belangrijke inspraak geven. Een nieuw debacle zoals met Windows 8 moet daarmee worden voorkomen.

Bedrijven krijgen de mogelijkheid zelf te bepalen welke apps werknemers op hun bedrijfsapparatuur kunnen installeren. Volgens Myerson is Windows 10 het beste enterprise platform aller tijden.

Bekijk onderstaand de presentatie van Microsoft over Windows 10.

Geplaatst in Nieuws.